Πολιτική Απορρήτου

Καλωσορίσατε στον ιστότοπο olfa.gr.

Η εταιρία ΔΙΛΜΑΣ Β&Σ Ο.Ε. με έδρα την Αθήνα Αττικής, Αθηνάς 12 , Τ.Κ. 105 51, τηλ: 2103251581, είναι ιδιοκτήτης του ιστότοπου. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της εταιρείας και των επισκεπτών του ιστότοπου.

Εισαγωγή

H Εταιρία με επωνυμία “ΔΙΛΜΑΣ Β&Σ Ο.Ε.”, είναι η ιδιοκτήτρια του παρόντος ιστότοπου και στο εξής θα αναφέρεται ως “Εταιρία”. Οι χρήστες ή επισκέπτες των ιστοσελίδων της Εταιρίας αναφέρονται ως “Πελάτης”, ασχέτως αν προβούν σε παραγγελίες προϊόντων από την Εταιρία. Η παρούσα δήλωση προστασίας προωπικών δεδομένων, αφορά στους πελάτες που εξυπηρετεί η Εταιρία αλλά και στους απλούς επισκέπτες των ιστοσελίδων. Το απόρρητο των επισκεπτών του ιστοτόπου μας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία του. Η πολιτική μας εξηγεί πως θα χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Πρόθεση της Εταιρείας είναι να μη συλλέγει προσωπικά δεδομένα ανηλίκων. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι εφικτό να διασφαλιστεί ή επιβεβαιωθεί από την Εταιρεία, τυχόν ανήλικοι χρήστες του ιστότοπου της Εταιρείας που πιθανόν παρέχουν, μέσω αυτού, προσωπικά τους δεδομένα, θεωρούμε ότι έχουν λάβει τη συγκατάθεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα αυτών ή των  κηδεμόνων τους.

Συλλογή προσωπικών πληροφοριών

Οι προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε είναι απαραίτητες έτσι ώστε να επεξεργαστούμε και να εξυπηρετήσουμε τις παραγγελίες σας.  Οι παρακάτω τύποι πληροφοριών μπορούν να συλλεχτούν και αποθηκευτούν:

  1. Πληροφορίες σχετικές με τον υπολογιστή σας μεταξύ των οποίων, η διεύθυνση IP σας, η γεωγραφική σας τοποθεσία ο τύπος και η έκδοση του περιηγητή σας και το λειτουργικό σας σύστημα.
  2. Πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας και τη χρήση του ιστότοπου περιλαμβάνοντας την εξωτερική πηγή, τη διάρκεια της επίσκεψης, της προβολές σελίδων και τη διαδρομή πλοήγησης στις ιστοσελίδες.
  3. Πληροφορίες που περιέχονται σε οποιαδήποτε επικοινωνία σας με εμάς μέσω email ή μέσω του ιστοτόπου (π.χ. φόρμα επικοινωνίας), περιλαμβάνοντας το περιεχόμενο επικοινωνίας και τα μεταδεδομένα (metadata).
  4. Προσωπικές πληροφορίες κατά την εγγραφή σας στον ιστότοπο ή την δημιουργία παραγγελίας, όπως: όνομα και επώνυμο, διεύθυνση τιμολόγησης και παράδοσης, σταθερό και κινητό τηλέφωνο και email.
  5. Οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία μας στέλνετε με οποιοδήποτε τρόπο.

Χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών

Οι προσωπικές πληροφορίες που υποβάλλονται σε εμάς χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που ορίζονται από αυτή την πολιτική στις σχετικές σελίδες του ιστοτόπου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες για τους παρακάτω σκοπούς:

  1. Διαχείριση του ιστοτόπου και της επιχείρησης μας.
  2. Προσωποποιημένη διαμόρφωση του ιστοτόπου για εσάς
  3. Ενεργοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων υπηρεσιών σας στον ιστότοπο μας
  4. Αποστολή των αγαθών που αγοράζετε μέσω του ιστοτόπου μας
  5. Αποστολή κινήσεων, τιμολογίων και υπενθυμίσεων πληρωμής σε εσάς, καθώς και συλλογή πληρωμών από εσάς
  6. Τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας για θέματα που αφορούν τις παραγγελίες αγαθών
  7. Αποστολή ειδοποιήσεων μέσω email σχετικά με τα αιτήματά σας

Κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών

Η Εταιρία δεσμεύεται πως δεν θα δώσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του Πελάτη, ούτε θα κοινοποιήσει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους. Εξαίρεση αποτελούν πρόσωπα, εταιρίες και  αρχές στο πλαίσιο διεκπεραίωσης παραγγελιών ή άλλων απαιτήσεων βάση νόμου.

Μπορούμε να κοινοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες:

  1. Σε οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους μας ή τους νομικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους, τους προμηθευτές ή τους υπεργολάβους μας όπως απαιτείται για τους σκοπούς που αναφέρει η παρούσα πολιτική.
  2. Σε οποιαδήποτε Αρχή ή εταιρία στο μέτρο που απαιτείται βάσει νόμου, σε σχέση με οποιαδήποτε τρέχουσα ή μελλοντική νομική διαδικασία με σκοπό την εδραίωση, άσκηση ή υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας (μεταξύ των οποίων η παροχή πληροφοριών σε τρίτους με σκοπό την πρόληψη απάτης και την ελάττωση του πιστωτικού κινδύνου)
  3. Σε συνεργαζόμενες εταιρίες διανομής και διακίνησης προϊόντων με σκοπό την μεταφορά και παράδοση των παραγγελιών σας.
  4. Σε περίπτωση αγοράς με πιστωτική κάρτα, τα στοιχεία της κάρτας επεξεργάζονται μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας της τράπεζας Alpha Bank.
  5. Σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρμόδια Αρχή στην περίπτωση θα απαιτήσει την κοινοποίηση των συγκεκριμένων προσωπικών πληροφοριών.

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας

  1. Θα λάβουμε τις απαιτούμενες προφυλάξεις σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο για να αποτρέψουμε την απώλεια, την κακή χρήση ή την αλλοίωση των προσωπικών σας δεδομένων.
  2. Θα αποθηκεύσουμε όλα τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε στους ασφαλείς (προστατευμένους με κωδικό και τείχος προστασίας) διακομιστές.
  3. Όλες οι ηλεκτρονικές χρηματικές συναλλαγές που διενεργούνται στον ιστότοπο μας, προστατεύονται από την τεχνολογία κρυπτογράφησης μας (SSL).
  4. Αποδέχεστε ότι η μετάδοση πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι εγγενώς μη ασφαλής και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται μέσω διαδικτύου.
  5. Είστε υπεύθυνοι να διατηρήσετε εμπιστευτικό τον κωδικού που χρησιμοποιείτε για την σύνδεση στον ιστότοπο μας, δεν θα σας ζητήσουμε τον κωδικό σας (παρά μόνο όταν συνδέεστε στον ιστότοπο μας).

Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είστε πελάτης της Εταιρίας. Αφού σταματήσετε να είστε πελάτης, διατηρούμε τα δεδομένα σας για διάστημα έως και 10 έτη, μετά την τελευταία σας αγορά κατά την οποία χρησιμοποιήσαμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Μπορούμε όμως να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για περισσότερο από 10 έτη, αν δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε για νομικούς, φορολογικούς ή τεχνικούς λόγους. Τέλος, θα διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα έχουμε ενεργή συναίνεση για τους λόγους που έχει δοθεί.

Δικαιώματα που έχετε σχετικά με τα δεδομένα σας

  1. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.
    Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας.
  2. Δικαίωμα διόρθωσης.
    Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή αλλαγής διεύθυνσης).
  3. Δικαίωμα διαγραφής.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.
  4. Δικαίωμα φορητότητας.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που κατέχουμε ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.
  5. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.
  6. Δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία.
    Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία εάν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.
  7. Υποβολή ερωτήματος στην Εταιρία για τα προσωπικά σας δεδομένα.
    Μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα ή να ασκήσετε τα δικαιώματα σας αυτά, επικοινωνώντας με την Εταιρία στο email: info@olfa.gr. Η Εταιρία προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος σας, εφόσον αυτό είναι σύμφωνο με το εφαρμοστέο δίκαιο και τα επαγγελματικά πρότυπα.
  8. Δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
    Εάν θεωρείτε ότι θίγεστε από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ή αν έχετε οποιοδήποτε άλλο ερώτημα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην αρμόδια Αρχή. Πριν προχωρήσετε στην υποβολή καταγγελίας/ ερωτήματος, ανατρέξτε στο διαδικτυακό τόπο http://www.dpa.gr. Εκεί παρέχονται πληροφορίες για την προστασία δεδομένων ανά θεματικές ενότητες, στις οποίες θα βρείτε απαντήσεις στα θέματα που σας απασχολούν. Η υποβολή καταγγελίας ή ερωτήματος γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της Αρχής, μέσω ταχυδρομείου, φαξ, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της Αρχής.

Αν δεν συμφωνείτε με την παραπάνω πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και την πολιτική cookies, οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο olfa.gr και να διαγράψετε το λογαριασμό που διατηρείτε.